Aktuellt på Folkets Hus Kulturhuset

Information

Information Corona

Här presenterar vi all information om hur Folkets Hus kulturhuset hanterar det rådande läget kring Covid-19.

Om oss

Kulturkortet

Kortet gäller för alla typer av kulturevenemang hos oss, så som teater, konserter, föreläsningar, stand up och bio.

Kulturkortet
Presentkort för kultur!
Dagbio

Dagbio

Film för alla daglediga till ett förmånligt pris, varje eftermiddag måndag t.o.m. torsdag.

Det första stora bioäventyret med allas våra favorithjältevalpar!

Nästa föreställning: 19/9 kl 14:00
Biograf

Lena

Till min dotter om jag hade någon. Filmen om Lena Nyman är ett ömsint porträtt av en av Sveriges mest genuina konstnärer.

Nästa föreställning: 20/9 kl 18:00
Biograf

The Father

Belönad med två Oscarstatyetter, för bästa manliga huvudroll och bästa manus efter förlaga.

Nästa föreställning: 21/9 kl 18:00
Teater

Gregarious

På engelska är ”Gregarious” en term för djur och människor som känner sig som mest tillfreds i grupp. På spanska betyder ”gregario” vattenbärare, främst i cyklingstävlingar, en person som offrar sin position för att lagkaptenen ska kunna cykla till seger. Föreställningen ”Gregarious” betyder fantastisk cirkus.

Hebeteatern, Nycirkus, StreetArt, Teater

Jessica Andersson och Johan Frendberg, två välkända trollhätteprofiler, går nu samman i uppgiften att hylla Peter Le Marcs fantastiska musik och texter. Under fem kvällar i höst kommer publiken bjudas på Jessicas och Johans egna tolkningar av sina personliga favoriter, uppbackade av ett niomannaband.

Apollon, Konsert, Pop

Frida Öhrn slog igenom stort med superhiten Release Me och hennes band Oh Laura, sen dess har vi sett henne med Cookies ‘N’ Beans, sjungandes Pär Lagerqvist med Bo Sundström och nu senast hennes soloprojekt Öhrn.

Jazz, Konsert, Kulturbaren

Ett kärt återbesök av dessa tre herrar. Ett nytt program med minnen och melodier från 50 år med Sven-Ingvars.

Kulturbaren, Soppteater
Biograf

Supernova

Ett par semestrar i en husbil i slutet av en varm och lång relation där en av dem är på väg att insjukna i en demenssjukdom.

Nästa föreställning: 4/10 kl 15:00

Furste av Norden – Kristian Tyrann och Stockholms blodbad. Stockholms blodbad ägde rum den 7-9 november 1520. Händelserna inleddes direkt efter Kristian II:s kröning till svensk kung.

Clios Vänner, Föredrag, Hebeteatern
Teater

Rampfeber

Premiären är här! Men saker försvinner och stämningen skruvas upp när några skådespelare virvlar in vid fel tid, andra glömmer sina repliker och samtliga använder fel dörrar.

Hebeteatern, Teater
Konsert

Smith & Thell

Smith & Thell har erövrat svenskarnas hjärtan och nått toppen av listorna med ”Forgive me Friend” och ”Hotel Walls”. 2019 var duon en av de mest spelade artisterna på svensk radio och turnerade i både Sverige och USA.

Hebeteatern, Konsert, Pop

Vi kommer att lyssna på nutida jazzmusik med rutinerade toppmusiker! Sopransaxofonisten Mikael Godée är välkänd svensk jazzmusiker som återfinns i band som Änglaspel och Corpo. Pianisten Eve Beuvens är en av Belgiens mest intressanta jazzmusiker med sitt intelligenta och nyskapande sätt att musicera.

Jazz, Konsert, Kulturbaren
Konsert

Ludwig Hart

Örebrosonen Ludwig Hart debuterade hösten 2019 med sitt självbetitlade album – och en rad framgångar har följt sedan dess. Både den bitterljuva ”A Dream I Keep Returning To” och den Mauro Scocco-producerade ”Purpose Of Love” har varit P4-favoriter.

Konsert, Kulturbaren

Säsongens första opera från Met är Musorgskijs mästerverk Boris Godunov. På efterfrågan från publiken får vi uppleva originalversionen från 1896.

Hebeteatern, Metropolitan, Opera

Landet utanför – ”Miss Sweden just wants to be alone”. Hösten 1939 trodde många att Sverige skulle klara sin neutralitet så som under första världskriget. Men med finska vinterkriget och det tyska angreppet på Norge och Danmark våren 1940 tycktes det som om Skandinavien skulle bli skådeplats för urladdningen mellan stormakterna.

Clios Vänner, Föredrag, Hebeteatern
Stand Up Comedy

Värmländsk Voodoo

Efter ytterligare fullsatt hus kommer en extraföreställning i oktober. Värmländsk Voodoo är en glad kärleksförklaring till livets oberäkneliga krumbukter och härligt aviga situationer.

Hebeteatern, Stand Up Comedy