Forum1_1600x900
Forum_Forelasning_1600x900
Forum1_3D_Glasogon_1600x900
Forum_Foaje_1600x900

Biograf Forum

Biograf Forum finns sedan 14 oktober 2011 i Folkets Hus Kulturhuset på Kungsgatan 25 mitt i centrala Trollhättan. Vi har två salonger med plats för 132 respektive 66 besökare. För större visningar kan även Hebeteatern användas med plats för 355 besökare. I samtliga salonger finns den digitala tekniken med möjlighet att visa 3D-filmer.

Utöver den digitala visningstekniken med sylskarp bild har Forum 1 och 2 utrustats med trevägs högtalarsystem, ljudprocessorer och slutsteg som ger mer än 5000 watt effekt per salong. Bildstorlekarna i salongerna är maximerade, stor vikt har lagts på optimal bild- och ljudkvalité, oavsett var man sitter i salongerna.

Lutningen i salongerna är väl tilltagen så inget huvud på raden framför skall skymma sikten. De knallblåa biostolarna kommer från Spanien och är extra breda – 60 cm istället för normala 56 cm – för att bli så bekväma som möjligt.


Tillgänglighet


I Forum 1 och 2 finns det plats för en rullstol vid ytterkanten av första raden. I Hebeteatern finns det plats för rullstolar på rad 7 framför befintliga stolar, större rullstolar/permobiler bör dock placeras i någon av ytterkanterna. Hiss finns. Hörslinga finns i samtliga salonger. För bokning av rullstolsplatser ring 0520-42 25 00.


Censurinformation och åldersgränser

I Sverige är det Statens medieråd som har till uppgift att fastställa åldersgränser på film som ska visas på bio för barn under 15 år. Syftet med åldersgränserna är att skydda barn från filmer som kan vara till skada för deras välbefinnande. Detta arbete sker enligt lagen (2010:1882) om åldersgränser för film som ska visas offentligt. Biografen är enligt lag skyldiga att se till att dessa efterföljs. Biografpersonalen kontrollerar legitimation vid de fall som är osäkra.

Filmer från sju år är barntillåtna i vuxens sällskap. Filmer från elva år får ses av barn från sju år i vuxens sällskap. 15-årsgränsen är absolut. Till dessa filmer äger inga under 15 år tillträde, inte ens i vuxens sällskap. Filmer som inte har granskats av Statens medieråd får automatiskt åldersgränsen 15 år för offentlig visning, oavsett innehåll.


Presentkort

Ge bort en upplevelse! Ett presentkort till Biograf Forum är den perfekta presenten oavsett tillfälle. Välkommen till Folkets Hus reception eller till biografkassan så hjälper vi dig tanka på kortet med det belopp du vill ge bort.


Barnkalas

Bjud dina kompisar på bio när du fyller år! Innan filmen träffas ni i egen lokal där ni kan öppna paket och får mumsa på korv med bröd och dricka. Till filmen får ni popcorn och dricka. För mer information kontakta Ulla-Stina på bokningen, tel 0520-42 25 03 (dagtid) eller e-post.

barnkalas-snobben