Konsert

Buddha Of Suburbia tolkar David Bowie

8 november, KL 20:00, Entré: 160 KR
Året är 1975. Olof Palme är statsminister i ett folkhemssverige som har börjat skaka. Han förbereder sig för valrörelsen till det val han kommer att förlora 1976 Margeret Thatcher tillträder som partiledare för Storbritanniens konservativa parti. Hon ska snart, tillsammans med Ronald Reagan bli förgrundsfigur i den nyliberala omvandling av västvärlden som vi lever i idag.
Buddha Of Suburbia

FNL intar Saigon och Vietnamkriget tar slut och upphör därmed att vara den enande måltavla som västvärldens vänsterrörelse samlats kring. Mikael Wiehe sjunger ”Stoppa matchen” när Sverige ska spela Davis cup tennis mot militärdiktaturens Chile. Ingemar Stenmark och Björn Borg vinner Hela tiden och Karl Bertil Johnsson luktar på glöggen för första gången.

Jag fyller 11 år och vi har just flyttat in i ett av husen i de nyligen utrullade villamattorna i Alingsås. Min storebror lyssnar på musik, i hörlurar med krullsladd. Han har många skivor, de står i drickbackar, i bokstavsordning. Han har också väldigt många kassettband, samtliga numrerade med små vita klisterlappar och sedan noggrant diarieförda i en liten svart anteckningsbok.

En dag, av någon idag oklar anledning bestämmer jag mig för att lyssna på ett kassett band. Detta band innehåller två album, ett på varje sida. På den ena sidan står det ”Hunky dory” och på den andra står det ”The rise and fall of Ziggy Stardust and the Spiders from mars”.

Just då, precis där börjar den resa vi nu bjuder er att följa med på.
/Buddha of Suburbia