Mat & Dryck

Dagens Lunch

Vid gågatan i Trollhättan ligger Restaurang Bacchus.
På våning 2 hittar ni vår trevliga lunchrestaurang.
Menyn hittar du här.

Vi har stängt över Jul och Nyår!

Stängt fr.o.m. fredag 19/12-2025
Vi öppnar åter torsdag 8/1-2026

God Jul & Gott Nytt År!
Sören och Muhamed med personal.


Här erbjuds varje vardag 3 lunchrätter samt ett salladsalternativ. Givetvis tillhandahåller vi takeawaymöjligheter.

Varmt välkomna till oss i Folkets Hus Kulturhuset.

Öppettider
Måndag-fredag 11:30-14:00

Priser
Dagens lunch 126:-
Veckans sallad 99:-

Seniorerbjudande
Måndag-fredag 12:45-14:00
Dagens Lunch 114:-


Kontakta oss
Kökschef
Sören Pedersen
Tel. 0520 – 42 25 21
restaurang@trollhattan.fh.se


Matsedel vecka 51

tisdag 16/12

- Morotsbiffar med färskostbakad rödbeta och husets potatispuré.
- Knaperstekt fläsk med raggmunk, bruna bönor, löksås och rårörda lingon.
- Brynt lättrimmad torskfilé, tomatiserad vittvinssky grillad zucchini och dillpotatis.
- Veckans sallad: Räkor/ Bayonneskinka/ Chilimarinerad tofu.

onsdag 17/12

- Vegokålpudding med gräddsås, rårörda lingon och persiljeslungad potatis.
- Husets sirapsbakade kålpudding med gräddsås, rårörda lingon och persiljeslungad potatis.
- Tagliatelle med biffsauté och grönpeppar. Serveras med grana padano.
- Veckans sallad: Räkor/ Bayonneskinka/ Chilimarinerad tofu.

torsdag 18/12

- Spenatsoppa med ägghalva, pannkakor sylt och grädde.
- Husets ärtsoppa med pannkaksbuffé, sylt och vispad grädde.
- Mangoglaserad laxfilé med grillad citronkräm och bräserad champinjon och pilaffris.
- Veckans sallad: Räkor/ Bayonneskinka/ Chilimarinerad tofu.

fredag 19/12

STÄNGT

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR.

Matsedel vecka 2

måndag 5/1

Trettondagsafton

tisdag 6/1

Trettondagen

onsdag 7/1

STÄNGT

torsdag 8/1

- Husets goda svampsoppa med hembakat bröd.
- Gulaschsoppa med gräddfil samt pannkaksbuffé, sylt och grädde.
- Pestobakad laxfilé med grillad paprikasky, serveras med zucchini och pilaffris.
- Veckans sallad: Klassisk räksallad / grekisk sallad med fetaost.

fredag 9/1

- Dubbelpanerad selleribiff med choronsås, haricotsverts samt chili och sesambakad potatis.
- Fläsknoisette med choronsås, bönsallad med scharlottenlök samt chili och sesambakad potatis.
- Pasta rigatoni med cocktailtomat, basilika, mozzarella och strimlad biff.
- Veronikas Silviakaka.
Veckans sallad: Klassisk räksallad / grekisk sallad med fetaost.

Matsedel vecka 3

måndag 12/1

- Vegobiff med kapris och lök, vispad persiljesmör, rårörda lingon och pepparstekt potatis.
- Pannbiff med kapris och lök samt pepparsås, bakade potatis och grönsaker
- Husets sirapsbakade kålpudding med gräddsås, rårörda lingon och persiljeslungad potatis.
Veckans sallad: Klassisk räksallad / grekisk sallad med fetaost.

tisdag 13/1

- Morotsbiffar med bakade rödbetor och husets potatispuré.
- Knaperstekt fläsk med raggmunk, bruna bönor, löksås och rårörda lingon.
- Dagens fångst smörstekt med paprika. Serveras med skagensås samt ljummen bulgursallad.
Veckans sallad: Klassisk räksallad / grekisk sallad med fetaost.

onsdag 14/1

- Vego Wallenbergare med brynt smör, gröna ärtor, rårörda lingon och husets potatispuré.
- Smörstekt laxfjärril med kryddsmör och juliennegrönsaker. Serveras med potatis och palsternackspuré.
- Wallenbergare med brynt smör, gröna ärtor, rårörda lingon och husets potatispuré.

torsdag 15/1

- Färsk timjanbakade rotsaker serveras med fetaostkräm, oumph smaksatt med vitlök.
- Husets ärtsoppa med pannkaksbuffé, sylt och vispad grädde.
- Grillad kycklingfilé med bearnaisesås, bakade rotfrukter och klyftpotatis smaksatt med gräslök.
Veckans sallad: Klassisk räksallad / grekisk sallad med fetaost.

fredag 16/1

- Veronikas goa paj med spenat, västerbottenost och soltorkade tomater.
- Spansk paella med kyckling och räkor samt picklad rödkål.
- Nattbakad högrev med mustig sås på kastanjechampinjon ångad broccoli och klyftpotatis
- Chokladkaka med vispad grädde.
Veckans sallad: Klassisk räksallad / grekisk sallad med fetaost.

Matsedel vecka 4

måndag 19/1

- Ostgratinerad vegokorv med lök, tomat och husets potatismos.
- Ostgratinerad falukorv med lök, tomat och husets potatismos.
-Parmabakad kycklingfilé med paprika och basilikasås, syltad sparris och råstekt potatis.
Veckans sallad: Klassisk räksallad / grekisk sallad med fetaost.

tisdag 20/1

- Tagliatelle serveras med krämig portabellosvampsås, rostade kikärtor och zucchini.
- Knaperstekt fläsk med raggmunk, bruna bönor, löksås och rårörda lingon.
- Dagens fångst, rimmad, kokt med brynt smör, gröna ärtor, pepparrot och potatispuré.
Veckans sallad: Klassisk räksallad / grekisk sallad med fetaost.

onsdag 21/1

- Quinoabiff med fänkål, kokt potatis, grön ärtpuré, löksky och citron.
- Kreolsk kycklinggryta med kabanosskorv. Serveras med lök och paprikaris.
- Husets pannbiff med sidfläsk, syltlök champinjonsky och ugnstekt potatis.
Veckans sallad: Klassisk räksallad / grekisk sallad med fetaost.

torsdag 22/1

- Ärtsoppa med pannkakor serveras med vispad grädde och sylt.
- Klassisk köttsoppa/ ärtsoppa med pannkaksbuffé, sylt och grädde.
- Stekt fiskfilé med bakad fänkål, tomat och dillsås samt pocherad råris.
Veckans sallad: Klassisk räksallad / grekisk sallad med fetaost.

fredag 23/1

- Vegobiff med persiljesmör samt Potatisgratäng
- Pepparstekt fläskfilé med rödvinssås, husets krämiga potatisgratäng och haricotes verte.
- Fusilli med heta räkor, serveras med chili, paprika, purjolök och grana padano.
- Vaniljglass med husets chokladsås.
Veckans sallad: Klassisk räksallad / grekisk sallad med fetaost.

Matsedel vecka 5

måndag 26/1

- Tagliatelle med sauté på tofu smaksatt med ädelost.
- Pannbiff med stekt lök, skysås och potatispuré
- Chiligratinerad kycklingfilé med syrlig sås örter och ugnskokt salladslök samt jasminris.
Veckans sallad: Klassisk räksallad / grekisk sallad med fetaost.

tisdag 27/1

- Linsbiff med rotfruktspuré, rostad paprikasås och dillpotatis.
- Knaperstekt fläsk med raggmunk, bruna bönor, löksås och rårörda lingon.
- Rosépepparbakad laxfilé, rotfruktspuré, rostad paprikasås och kokt potatis.
Veckans sallad: Klassisk räksallad / grekisk sallad med fetaost.

onsdag 28/1

- Ärt biff med tomat och äpple sky samt ugnsbakad potatis.
- Rosepepparbakad fläskkarré med grädsås samt ugnsbakad potatis.
- Stekt fiskfilé med bakad morot, skagensås samt dillslungad potatis.
Veckans sallad: Klassisk räksallad / grekisk sallad med fetaost.

torsdag 29/1

- Vego pannbiff med glaserad lök, lingon och skysås.
- Husets ärtsoppa med pannkaksbuffé, sylt och vispad grädde.
- Bakad fiskfilé med babyspenat, tomat, lök och fetaostkräm samt kokt potatis.
Veckans sallad: Klassisk räksallad / grekisk sallad med fetaost.

fredag 30/1

- Bakad zucchini med västerbottenost, surkål och rostad potatis.
- Mios schnitzel med skysås, stekt potatis, gröna ärtor samt citron och kaprissmör.
- Krämig pasta med oxfilé, mild grönpeppar och dijonsenap.
- Chokladmousse med kakkross.
Veckans sallad: Klassisk räksallad / grekisk sallad med fetaost.