Konsert

Ebba Forsberg, Jack Vreeswijk & Ångmaskinen

11 april, KL 20:00, Entré: 345 KR
Hösten 2018 gjorde Ebba Forsberg och Jack Vreeswijk tillsammans med Ångmaskinen några mycket uppskattade gemensamma konserter. Våren 2019 blir det ytterligare ett par gemensamma konserter med de båda artisterna.
Ebba Forsberg, Jack Vreeswijk & Ångmaskinen

Det blir låtar av Vreeswijk, Waits, Cohen, Dylan samt nya tolkningar av varandras låtar och förstås några duetter och en stor dos spontanitet.

Ebba Forsberg
Ebba Forsberg har arbetat som artist och musiker i 30 år. Hon började köra bakom gruppen Eldkvarn 1986 och har sedan turnerat med Ulf Lundell och Imperiet. Under ett par år var hon medlem i Traste Lindéns kvintett, där hon också spelade dragspel. Ebba skriver och producerar egen musik och det blev Madonnas skivbolag Maverick som plockade upp den fina debuten Been there.

På senare år har Ebba dock gjort mycket fina och kritikerrosade tolkningar. 2007 gjorde hon en skiva med Bob Dylan-låtar tillsammans med Mikael Wiehe. Två år senare kom en skiva med musik av Leonard Cohen och 2015 kom hennes tolkningar av Tom Waits. Den skivan blev grammisnominerad. Ebba bor numera i Nacka men växte upp i Västindien och Botswana, där hennes mammas man var anställd av FN. Till Sverige kom hon först som 20-åring.

Jack Vreeswijk
Son till en av de största svenska legenderna Cornelis Vreeswijk, heltidsmusiker & artist. Jack har släppt eget material och blivit känd för sina personliga tolkningar av sin fars oändliga låtskatt. Jack växte upp i Stockholm men flyttade tidigt till Nederländerna, där han bodde med sin fars familj i nio år. Jack har fått flera utmärkelser och prisbelönats, turnerat flitigt sedan många år tillbaka och bor numera strax utanför Uddevalla.

Ångmaskinen
Ångmaskinen har funnits i cirka tre år. Musikerna i bandet kommer från lite skilda håll men har samarbetat med många av våra folkkära artister som Robert ”Robban” Broberg, Lars Winnerbäck, Mats Ronander och Nils Landgren, för att nämna några, och det har då gällt enstaka spelningar, medverkan på turnéer, i TV/Radio och på plattor. Ångmaskinen har på senare tid samarbetat med såväl Ebba som med Jack. Något som lett fram till ett utökat samarbete.


Föreställningens längd: Ca 2 timmar (Paus efter ca. 1 timma).

Tillgänglighetsanpassade platser: Dessa beställs via Folkets Hus Kulturhusets reception på Tel. 0520 – 42 25 00.


Förbeställ gärna något ur vår goda barmeny och avnjut innan föreställningen. Maten beställs i vår reception senast kl. 12.00 på föreställningsdagen.
Räksmörgås: 129 kr
Tapastallrik (finns även som vegetariskt alternativ): 99 kr
Osttallrik med druvor och kex: 99 kr

Kvällens erbjudande: Räksmörgås med 1 glas vin/1 San Miguel 40 cl. 184 kr.