Konsert

Georg Riedel & Jan Lundgren – Lockrop

12 februari, KL 15:00, Entré: 180 KR
Samarbetet mellan de båda musikerna har beskrivits som ett tillägg till Bengt-Arne Wallins "Old Folklore in Swedish Modern" och Jan Johanssons "Jazz på svenska", där Georg Riedel medverkade.

Konserten är inställd!

Förhoppningen är att genomföra konserten vid ett senare tillfälle.

Alla som köpt biljett/biljetter på nätet kommer få sina pengar tillbaka automatiskt.
Du som har köpt biljett/biljetter i receptionen i Folkets Hus Kulturhuset kan återköpa dem i receptionen.

Sista dag för återköp är 18/2-2021.

Konsumentköplagen gäller.


Förhoppningen är att genomföra konserten vid ett senare tillfälle.

Georg Riedel behöver ingen ingående presentation. En gigant som under 50 år bidragit till att sätta svensk jazz på världskartan. Jan Lundgren är en av Sveriges mest välkända och uppskattade pianister, såväl nationellt som internationellt. Det blir axplock ur Riedels odödliga musik som är så intimt kopplad till Astrid Lindgrens texter, svenska folkvisor samt även en och annan melodi från The American Songbook…

Georg Riedel är en av de stora svenska musikerna som präglat svenskt musikliv allt sedan 50-talet. Basist, kompositör och arrangör mm. Vare sig det gäller ”Jazz på svenska”, beställningsverk för symfoniorkestrar eller barnvisor, Georgs musik finns inom olika genrers och uppskattas av alla generationer. Under sin långa musikerbana har Georg samarbetat med jazzmusiker och jazzgrupper som Jan Johansson, Arne Domnérus, Lars Gullin, Jan Allan, Radiobandet, Gunnar Svensson, Egil Johansen, Rune Gustafsson med flera.

Jan Lundgren började spela piano som femåring hemma i Ronneby, och repertoaren var, som i de flesta fall, klassisk. Efter att i tonåren lyssnat på en skiva med Oscar Peterson, Night Train, upplevde Jan Lundgren jazzens improvisationer som befriande, en känsla som var ”enorm och total”. Balansen mellan att dels vårda originalmusiken men samtidigt leverera personliga, intrikata, harmoniskt skimrande och rytmiskt swingmättade improvisationer, har blivit något av Jans signum. Vare sig det gäller standardlåtar, folkmusik eller klassisk musik utvecklar Jan materialet och sätter sin egen, högst personliga prägel.

Vaccinationsbevis/Covidbevis
Till det här evenemanget krävs det att du kan uppvisa ett giltigt vaccinationsbevis/covidbevis ihop med en giltig legitimation.

Tänk på att ha ovanstående framme vid insläpp så går hanteringen snabbare. Kom i god tid.

Arrangör
Trollhättans Jazzförening

Längd
Ca. 2 timmar, inklusive paus.

Tider
Garderob/bistro 14:00
Starttid 15:00
Sluttid: 17:00

Åldersgräns
Nej

Tillgänglighetsanpassade platser
Dessa platser beställs via Folkets Hus Kulturhusets reception på tel. 0520-422500.

Mat och dryck
Vår bistro öppnar en timme innan föreställningsstart och här kan du njuta av god mat och dryck. Under jazzföreningens event kan man köpa till en smarrig soppa, finns att köpa på plats, går ej att förbeställa.