Konsert

Håll alla dörrar öppna-Hyllning för Barbro Hörberg -INSTÄLLT!

26 september, KL 19:00, Entré: 200 KR
Artisten och låtskrivaren Barbro Hörberg är en del i den svenska folksjälen. Med sina sånger och varma ömsinta texter lämnade hon ett avtryck som förändrat människors hjärtan.

INSTÄLLD FÖRESTÄLLNING:
Föreställningen ”Håll alla dörrar öppna” – hyllning till Barbro Hörberg med Karin Frölén och Ulf Esborn är inställd. Sångerskan Karin Frölén har råkat ut för en olycka i Österikiska Alperna och kan tyvärr inte genomföra föreställningen.

I nuläget är inget nytt datum inplanerat.


Så här sammanfattar journalisten Petter Karlsson:
”Barbro Hörberg sjöng för de svaga och utsatta. Hon hade ögon känsliga för grönt. Men också för uteliggare, mobboffer och kvinnor som blivit lika svikna som hon själv. När Barbro Hörberg dog i cancer i mitten av 1970-talet, miste Sverige en vissångare som gav röst åt samhällets olycksbarn och dottern Liza en mamma som var bättre på kärlek än på rutiner.”

I en scenisk konsert med Karin Frölén och Ulf Esborn trio möter vi Barbro Hörbergs sånger och liv med vår tids ögon. Mycket av det Barbro drömde om har blivit verklighet. Samtidigt har många förhoppningar inte alls uppfyllts. Det som inte har förändrats sen dess är människors längtan efter det som gör livet värt att leva. Barbro Hörbergs sånger är därför lika aktuella idag. ”Med ögon känsliga för grönt” och ”Gamla älskade barn” är ett par exempel på hennes sånger.

Karin Frölén
Skådespelare, sångerska och pedagog. Är utbildad på Kungl. Musikhögskolan (KMH) i Stockholm och Teater- och Operahögskolan i Göteborg. Har arbetat på Kungliga Operan, Helsingborgs Stadsteater och Folkoperan. Välkänd för sina konsertprogram och musikaliska artistporträtt.

Ulf Esborn
Pianist och multimusiker. Med rötter i Alingsås. Arbetar till vardags som körledare, kyrkomusiker, pianoentertainer, kapellmästare, dirigent och med olika studioproduktioner. Är utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg. Aktiv tillsammans med många stora artister, som det långa samarbetet med saxofonisten Johan Stengård och som medlem av TV-bandet Jazzgossarna och dansbandet Bhonus.

Håll alla dörrar öppna
En av Barbro Hörbergs odödliga sånger har gett namn åt föreställningen. Den skrevs 1975 då hon var dödsmärkt av sin cancer-sjukdom. Budskapet är tydligt: Lås inte dörren om dej och tro att livet ska bjuda dig på lycka och spänning. Nej ”Håll alla dörrar öppna, för nyfiken vill jag inte dö.”

Medverkande:
Karin Frölén – sång och berättande
Ulf Esborn – kapellmästare, sång, piano, dragspel
Lennart Esborn – cello, bas
John Esborn – gitarr

Vill du lyssna mer?
Spotify

Arrangör
Ulf Esborn AB

Längd
Ca. 90 minuter

Tider
Garderob/Bistro: 17:30
Showtime: 19:00
Ingen paus!
Sluttid: 20:30

Åldersgräns
Ingen åldersgräns

Tillgänglighetsanpassade platser
Dessa platser beställs via Folkets Hus Kulturhusets reception på tel. 0520 – 42 25 00.

Mat och dryck
Vår bistro öppnar 90 minuter innan föreställningsstart och här kan du njuta av god mat och dryck. Förbeställ gärna något ur vår goda bistromeny och avnjut innan föreställningen. Maten kan förbeställas senast kl. 12:15 dagen innan föreställningen (eller senast fredag kl. 12:15 om föreställningen är på en helg). Förbeställningsmenyn med mat & dryck hittar ni under fliken köp biljett

Balkongnyheter
Under sommaren 2022 renoverade vi våra balkonger. Nu har de bättre sikt, skönare stolar och skapar en överlag behagligare upplevelse.