Festival

Invigning Göteborg Film Festival 2020

24 januari, KL 16:30, Entré: 40 KR
Opening Ceremony – direkt från Draken
Traditionsenligt invigs Göteborg Film Festival under högtidliga former på biograf Draken i Göteborg. Och på ett 30-tal till biografer runt om i Västsverige!

Vi bjuder återigen in alla biografer i Västsverige att vara med och visa årets invigningsceremoni och film. Under ceremonin delas årets hederspris ut, invigningstal av kulturministern, festivalens konstnärliga ledare och skaparna bakom årets invigningsfilm presenterar sin film.

Galan leds av en konferencier.
Tillsammans med er, kommunerna, biograferna, det lokala förenings- och näringslivet vill vi skapa en festivalstämning och oförglömlig fest på samtliga plaster, samtidigt!

Vårt mål är att lyfta filmens betydelse för människor och vikten av biografen som en gemensam mötesplats för boende i närområdet. Göteborg Film Festival har fått återigen fått stöd från regionen och kommer tillhandahålla resurser för att sprida invigningen till hela Västsverige.

Åldersgräns: 15 år


Program
16.30 Mingel i Kulturbaren
17.30 Invigningscermonin direktsänds från Draken
18.15 Hemlig Långfilm visas
20.30 Kulturbaren Reed Organ Combo


Reed Organ Combo
Reed Organ Combo är en kvartett som spelar svängig jazz med härliga improvisationer. Bandet kör mycket standards, swing och bossa, men har utöver det en varierad repertoar med bland annat Beatles-låtar arrangerade i jazz-stuk. Orgel och tenorsax står i centrum uppbackade av bas & trummor och det är en rutinerad samling musiker som har medverkat i otaliga konstellationer genom åren.

Sven Ericson – Orgel
Attila Sasvari – Tenorsax & Tvärflöjt
Conny Engman – Bas
Mats Berggren – Trummor


Erbjudande
Boka Festivalmeny som serveras i Kulturbaren efter filmen.

Skaldjurssoppa med hembakat bröd.
Tapastallrik (finns även som vegetarisk).
Pris: 180 kr inkl. 1 glas vin/öl eller alkoholfritt alternativ.