Teater

Rocky Horror Show – Teater Endorfin

5 januari, KL 20:00, Entré: 320 KR
Teater Endorfin är tillbaka med ny musikal efter senaste succén 9 to 5, nu med en helt unik upplevelse.

Det startade 1973 på Royal Court Theatre i London. Sedan dess har Rocky Horror Show blivit ett fenomen, rock n´roll musikalen som turnerat runt hela världen och översatts till över 20 språk. Följ det kärleksfulla paret Brad och Janet på ett galet äventyr, när de får träffa Frank’n’Furter och hans vänner.

Gör dig redo för en kväll av skratt, skräck, sång och dans i denna häftiga produktion av Richard O’Briens klassiska originalmanus! Full av tidlösa klassiker, som Sweet Transvestite, Damn it Janet, och naturligtvis superhiten Time Warp, är Rocky Horror Show en fest ni aldrig kommer glömma!

Storyn
En ödesdiger natt gav Brad Majors och hans fästmö, Janet Weiss – ett hälsosamt, väluppfostrat, helt vanligt ungt förälskat par – sig oskyldigt i väg för att besöka en gammal vän. Tyvärr för dem är den här kvällen avsedd att bli en de aldrig kommer att glömma.

Ett åskväder och ett punkterat däck tvingar dem att söka hjälp på ett slott hos Dr Frank ‘N’ Furter, ett maniskt geni med en omättlig libido.

Nattens missöden kommer få Brad och Janet att ifrågasätta allt de har vetat om sig själva, varandra, kärlek och lust. En kärleksfull hyllning till den klassiska B-sci-fi-filmen och skräckgenren med en oemotståndlig rock’n’roll-musik, The Rocky Horror Show är en rolig, vild åktur som ingen publik kommer att glömma.

Historien
Den ursprungliga Londonproduktionen av The Rocky Horrow Show, regisserad av Jim Sharman, hade premiär på Royal Court Theatre den 19 juni 1973 och vann 1973 Evening Standard Theatre Award för bästa musikal. Senare flyttade den till flera andra platser i London och visades totalt 2 960 föreställningar.

Den 10 mars 1975 öppnade The Rocky Horrow Show på Broadway på Belasco Theatre, med Tim Curry i huvudrollen och med Meatloaf och “Ritz” O’Brien.

Förställningen tjuvstartar redan i Kulturbaren som slår upp portarna kl. 18:30. Där serveras en skön Rocky Horror stämning med goda drycker och ett urval av musik noga utvald av Frank’n’Furter själv. När ridån går upp kl. 20:00 kommer ni vara fullt redo att följa med på en vindlande och bisarr resa till fjärran galaxer i tid, rum och tanke…

Föreställningar
5/1-2023 (Premiär), 13-14/1 och 27-28/1.

Arrangör
Folkets Hus Kulturhuset

Längd
Cirka 2 timmar

Tider
Gardrob/Bistro: 18:30
Showtime: 20:00
Paus
Sluttid: 22:00

Åldersgräns
Ingen åldersgräns

Tillgänglighetsanpassade platser
Dessa platser beställs via Folkets Hus Kulturhusets reception på tel. 0520-422500.

Balkongnyheter
Under sommaren 2022 renoverade vi våra balkonger i Hebeteatern.
Nu har de bättre sikt, skönare stolar och skapar en överlag behagligare upplevelse.

Mat och dryck
Vår bistro öppnar 90 minuter innan föreställningsstart och här kan du njuta av god mat och dryck.
Förbeställ gärna något ur vår goda bistromeny och avnjut innan föreställningen eller i paus. Maten kan förbeställas senast kl. 12:15 dagen innan föreställningen (eller senast fredag kl. 12:15 om föreställningen är på en helg). Förbeställningsmenyn med mat & dryck hittar ni under fliken köp biljett.

Rabatter
Till detta evenemang säljs rabatterade biljetter. De kan endast köpas i vår reception och gäller för dig som är:

  • Medlem i personalföreningen Rabatten Trollhättans Stad 220 kr.
  • Medlem i Landstingets personalklubb Nordvästra Götaland 270 kr.
  • Medlem i Personalklubben Högskolan Väst 270 kr.