Teater

Sådan far

24 mars, KL 19:00, Entré: 295 KR
En varm komedi med familjära förvecklingar. Einar Persson är pensionerad postmästare, änkeman och far till 45- årige Göran Persson. Nej, inte den Göran Persson. Denna Göran Persson bor fortfarande hemma hos pappa och det trivs han med.

Nu är det lördag och på lördagar gör far och son samma sak vecka efter vecka. Äter lunch, dricker kaffe, spelar schack och ser på film. I den ordningen. Men vad är det med Einar? Varför går han plötsligt omkring och ler löjligt, är otrevlig, glömmer bort viktiga saker och varför står en flaska Champagne på kylning? Einar och Göran dricker ju aldrig Champagne. Och Göran, varför flyttar han inte hemifrån, han är ju trots allt medelålders?

En salig blandning av vita lögner, förvecklingar, inkompetens, en soffa från 1989, Pär Lagerkvist och Ravelli under VM-sommaren -94, kokas ihop till en soppa som doftar vemod, kärlek & försoning. Låter det krångligt? Det är det. Och ändå inte. Det är en stund i livet, som det är lika bra att skratta åt.

Medverkande
Claes Månsson
Ola Hedèn

Arrangör
Trollhättans Riksteaterförening

Längd
Cirka 2 timmar

Tider
Insläpp/garderob: 17:30
Showtime: 19:00
Paus (cirka 19:45)
Sluttid 21:00

Åldersgräns
Ingen åldersgräns

Tillgänglighetsanpassade platser
Dessa platser beställs via Folkets Hus Kulturhusets reception på tel. 0520-422500.

Mat och dryck
Vår bistro öppnar 90 minuter innan föreställningsstart och här kan du njuta av god mat och dryck.
Förbeställ gärna något ur vår goda bistromeny och avnjut innan föreställningen. Maten kan förbeställas senast kl. 12:15 dagen innan föreställningen (eller senast fredag kl. 12:15 om föreställningen är på en helg). Förbeställningsmenyn med mat & dryck hittar ni under fliken köp biljett.

Rabatter
Till detta evenemang säljs rabatterade biljetter. Vissa rabatter går endast att köpa i vår reception och gäller för dig som är:

  • Medlem i personalföreningen Rabatten Trollhättans Stad 250 kr.
  • Medlem i Landstingets personalklubb Nordvästra Götaland 250 kr.
  • Medlem i Personalklubben Högskolan Väst 250 kr.
  • Medlem i Riksteaterföreningen 250 kr.
  • Ungdom t.o.m. 25 år. 165 kr.