Seniorbio

Seniorbio

Vi visar åtta filmer med fika under dagtid för den äldre publiken. Filmstart 15:30 (kaffe och kaka serveras från 14:30).

Vårens program:

Solsidan – 2 februari (Hebe)
1 tim 44 min – Komedi
En av Sveriges populäraste komediserier tar steget till vita duken! Vi får följa de tre paren i en komedi om kärlek, barnlängtan, knepiga föräldrar och oskrivna badregler i Torekov.


The Greatest Showman – 16 februari (Hebe)1 tim 44 min – Drama, Musikal
Hugh Jackman spelar huvudrollen i nya filmen THE GREATEST SHOWMAN där vi får följa den amerikanska visionären P.T Barnum, som från ingenstans lyckades skapa en spektakulär cirkus som fängslade människor runt om i hela världen.


All inclusive – 2 mars (Forum)1 tim 33 min – Komedi
En modern komedi om kärlek, lögner och sex, syskonrivalitet och en otrohets otippade uppsida.


Ted – För kärlekens skull – 16 mars (Hebe)Drama, Musik, Biografi
Filmen om en av Sveriges mest älskade artister och hans dramatiska, kontrastrika och alltför korta liv. Ted Gärdestads makalösa genombrott saknar motstycke i svensk pophistoria. I början av 70-talet greps Sverige av total Ted-feber och hela landet fascinerades av hans glädje, energi, talang och fantastiska låtar. Över en natt blev han Sveriges första riktiga tonårsidol. Filmen är en berättelse om en av vår tids största kompositörer, hans orubbliga relation till brodern Kenneth, till musiken och till livet. Teds livsöde kom att beröra en hel nation. Hans musik har på många sätt definierat svensk pop, med genialiska texter av brodern Kenneth, fyllda med liv, kärlek, smärta och hopp.


Korparna – 6 april (Forum)1 tim 46 min – Drama
Den svenska landsbygden under 1970-talet. Agne sliter hårt för att få gården att gå runt. Pressen ökar ytterligare när arrendeägaren vill modernisera och hotar att säga upp arrendet. Agnes familj har brukat gården i generationer och han har tagit för givet att äldste sonen Klas ska ta över den. Klas däremot vill inte gå i faderns fotspår, men vill inte heller lägga ytterligare börda på sin far. En man som redan verkar ha fått nog av verkligheten. Frågan är hur länge man kan skjuta upp det oundvikliga?


Mordet på Orientexpressen – 20 april (Hebe)2 tim 19 min – Deckare/Drama
Vad som börjar som en extravagant tågresa genom Europa utvecklas snabbt till ett av de mest spännande mysterier som någonsin berättats. För en av tågets passagerare ska resan bli den allra sista, och alla övriga medresenärer är misstänkta. Tiden är knapp och en man måste lösa pusslet innan mördaren slår till igen. Kenneth Branagh regisserar samt spelar själv med i denna stjärnbeströdda ensemble där vi också ser bland andra Penelope Cruz, Johnny Depp, Daisy Ridley och Michelle Pfeiffer.


Vilken jävla cirkus – 4 maj (Forum)2 tim 5 min – Komedi/Drama
Hugo har stått och stampat på samma ställe i livet sedan han förlorat sitt livs stora kärlek Agnes. Med världen på sina axlar cyklar han en dag för fort och kör omkull. Hugo svimmar av, och vaknar upp på det mest udda ställe – i en cirkusvagn! Den visar sig tillhöra den vänlige och tankspridde cirkusdirektören Casall. En ny värld öppnar sig med otaliga karaktärer som lever ett liv långt bortom vardagen.


Farväl Europa – 18 maj (Forum)1 tim 46 min – Drama
Farväl Europa följer den österrikiske författaren Stefan Zweigs år i exil. Efter att ha flytt Nazi-Tyskland på grund av sin judiska härkomst reste Zweig mellan Buenos Aires, New York och Brasilien på jakt efter ett nytt hem. Filmen skildrar Zweigs kamp för att förstå och acceptera händelserna i Europa och sitt före detta hemland Tyskland.


Fredagar kl.15:30 (kaffe serveras från 14:30)
Pris: 110 kr inkl. kaffe och kaka.
Info och biljetter 0520-42 25 00

Biljettförsäljning startar 11/12-17!