Teater

Soppteater – Alberte & Jakob

13 november, KL 12:00, Entré: 220 KR
Alberte & Jakob I Cora Sandels klassiska berättelse möter vi Alberte, en ung kvinna som växer upp i en trångsynt borgerlig småstad i Nordnorge, men som längtar bort till ett liv i frihet.

Emma Broströms nya dramatisering är en träffsäker skildring av en ung kvinnas liv och tar fasta på romanens underfundiga humor, spännande intrig och gripande porträtt av den unga Alberte.

På scenen möter vi Anna-Carin Henricsson. Det är kallt och bakom gardinerna i fönstren kikar grannarna fram. Alberte passar inte in. Hon är hopplöst fel i sin illasittande klänning, frisyr som lämnar allt att önska och tunghäfta som får omgivningen att undra vad som är problemet.

Hon gör allt för att undkomma mammas missnöje och granskande blick, men bär hela tiden på en känsla av att inte höra hemma i de trånga rummen. Alberte längtar bort till ett liv i frihet, men konstnärsdrömmarna får absolut inte avslöjas. Hur ska hon någonsin våga bryta sig loss?

När första delen i Albertesviten släpptes i Sverige 1927, talades det om ”Cora Sandelsällskap” där grupper av unga kvinnor identifierade sig med romanens huvudperson.

Hundra år senare är boken fortfarande lika populär och nya läsare känner igen sig i Albertes liv och upplevelser.

Medverkande
Anna-Carin Henricsson

Arrangör
Trollhättans Riksteaterförening

Längd
Cirka 2 timmar.

Extraöppet i biljettkassan
Till detta evenemang är vår biljettkassa extraöppen mellan kl. 11:15-11:55.

Tider
Garderob: 12:00
Lunch serveras: 12:00
Showtime: 13:00
Ej paus.
Sluttid: 14:00

Åldersgräns
Ingen åldersgräns.

Tillgänglighetsanpassade platser
Dessa platser beställs via Folkets Hus Kulturhusets biljettkassa på tel. 0520-422500.

Mat och dryck
Soppa, bröd, dryck, kaffe & kaka ingår i priset.