Festival

Zombiefeast 2018

19 maj, KL 15:00, Entré: 150 KR
Skräckfilm. Monster. Zombies. Panik. Överlevnad. Detta är teman då Nördimperiet stolt presenterar Zombiefeast. En filmfestival i skräckens tecken där film blandas med föreläsning och utställning.
Zombiefeast 2018

Lyssna på Herman Geijer, Sveriges främsta zombieexpert, när han pratar zombieöverlevnad. Hur förbereder man egentligen för katastrofen?

Upplev svensk modern kultfilm på bio och träffa Ola Paulakoski, regissör till Den Gamle och Monstret, och Jonas Wolcher, regissör till Die Zombiejäger, som kommer att finnas på plats tillsammans med skådespelare och rekvisita från filmerna.

Se också den kritikerrosade koreanska Train to Busan och amerikanska Dawn of the Dead (2004). En riktigt läskig helkväll!

Program 
15.00 Dörrarna öppnas
15.30 –16.30 Herman Geijer – föreläsning Kulturbaren
17.15 – 18.45 Den Gamle och Monstret – film Hebeteatern
19.15 – 20.45 Die Zombiejäger – film Hebeteatern
21.30 -23.30 Train To Busan – film Hebeteatern
00.00 -02.00 Dawn of the Dead – film Hebeteatern
15.00 – 01.30 Bar och restaurang öppen.

Åldersgräns: 18 år
Lokal: Kulturbaren
Entré: 150 kr inkl. serviceavgift. Medlem i Nördimperiet, Landstinget samt Rabatten Trollhättans Stad 100 kr inkl. serviceavgift.
Arrangör: Nördimperiet i samarbete med ABF och Folkets Hus Kulturhuset.


Herman Geijer – Att Överleva Zombieapokalypsen, föreläsning
Herman Geijer är Sveriges främsta zombieöverlevnadsexpert och har sedan 2011 haft studiecirklar föreläst och skrivit om zombier, katastrofer, krisbeteenden och överlevnad. 2014 kom Zombieöverlevnad – din guide till apokalypsen ut och 2015 blev han framröstad som lyssnarnas sommarvärd i P1.
I januari 2018 gav Herman Geijers ut Överlev katastrofen – tolv sätt att förbereda dig ut. Boken djupdyker i vad vi faktiskt kan göra för att öka våra chanser att överleva när en katastrof eller bara något helt oväntat inträffar. Överlev katastrofen är en svensk populärvetenskaplig bok som inte bara handlar om överlevnadstekniker och bushcraft utan också fokuserar på hur människan fungerar och vad vi kan göra för att förbereda oss mentalt och öka våra chanser att klara en kris.

Dawn of the dead, 2004. Regi: Zack Snyder
På en natt förvandlas Jorden till ett helvete. Utan uppenbar anledning så har de döda vaknat till liv igen för att söka de levandes kött. Sjuksköterskan Ana lyckas söka skydd i ett barrikaderat köpcentrum med en grupp andra överlevande. En kort tid klarar de sig bra och följer händelserna i världen. Men snart tystnar Tv-sändningarna, maten tar slut och flockarna med zombier utanför växer till enorma proportioner. Inom kort finns bara ett alternativ – att fly!

Train to Busan, 2016. Regi: Yeon Sang-ho
Passagerarna på expresståget mellan Seoul och Busan upptäcker att de är fast på tåget mitt under en Zombie-epidemi. Kaos och förvirring råder både utanför och inne på tåget, men ett gäng överlevare gör allt vad de kan för att inte bli infekterade själva eller att hamna i händerna på alla blodtörstiga zombies.

Die Zombiejäger, 2005. Regi: Jonas Wolcher
Kultfenomenet ”Die Zombiejäger”, en actionpackad skräckkomedi (GGH – Gothenburg Gore Horror) inspelad i Göteborg.
I en inte allt för avlägsen framtid har Göteborg blivit invaderat av zombies. Polisen står handfallen och hjälplös inför invasionen och ett team av tyska zombiejägare måste kallas in för att reda upp situationen och rensa stan från denna epidemi. På deras räder genom Göteborgs gator stöter de på allt från italienska yrkesmördare till svenska reportrar som befinner sig på fel sida av barriärerna, samtidigt som de måste föröka komma på vad det är som har orsakat zombieattacken.

Den Gamle och Monstret (Hermit:, Monster Killer), 2017. Regi: Ola Paulakoski
En mystik ligger över det lilla värmländska samhället Bortombyn. En äldre man som bor ensam ute i skogen stöter på vad som verkar vara en gorilla.