torsdag 12/11

Folkets Hus Kulturhuset ligger vid gågatan i centrum. Nära till hotell, parkering, järnvägsstation, flygplats, affärer och annan service. Men också nära Göta älv och gröna strövområden.

Hitta Hit

lördag 11/2

Hyllningskonsert till Peter LeMarc 2.0 – “Ett av dom sätt”. Efter fem fullsatta konserter hösten 2021, lyfter vi nu in Hyllningskonsert 2.0 på Hebeteaterns scen i februari 2023.

måndag 13/2

1920-talet, Karleby. Den karismatiska och änglalika Maria Åkerblom (Pihla Viitala) leder sin förföljda sekt till Helsingfors, där de tar en mellanetapp i en vacker villa, Villa Toivola.

tisdag 14/2

Remi och hans brorsdotter Alex driver tillsammans Kungsskärets Kebab, ett populärt snabbmatshak i ett nybyggt lyxområde. Kebaben blir snabbt en samlingspunkt för de boende i området och huset.

torsdag 23/2

Artisten och låtskrivaren Barbro Hörberg är en del i den svenska folksjälen. Med sina sånger och varma ömsinta texter lämnade hon ett avtryck som förändrat människors hjärtan.

lördag 25/2

Carl Stanleys bejublade standupturné ”Akta Huet” åker ett extra varv i Sverige våren 2023. Efter två säsonger av utsålda föreställningar runt om i landet görs nu de sista extraföreställningarna, utöver det tas turnén till djupaste Norrland och dessutom till Finland och Norge för första gången.

lördag 25/2

Carl Stanleys bejublade standupturné ”Akta Huet” åker ett extra varv i Sverige våren 2023. Efter två säsonger av utsålda föreställningar runt om i landet görs nu de sista extraföreställningarna, utöver det tas turnén till djupaste Norrland och dessutom till Finland och Norge för första gången.

lördag 11/3

Fritt efter August Strindberg. Fullt av skratt, sång och musik och även lite dans! Ett bottenfruset äktenskap, isolering, förlorade karriärer och en frisk fläkt utifrån är ingredienser som ger Schtunkarna möjlighet att ta ut alla svängar ordentligt.

tisdag 14/3

Människans lott är en varm dramakomedi om en familj som vuxit ifrån varann men som plötsligt kommer varann nära igen.

torsdag 23/3

Var kommer mammas goda råd ifrån? Är det nedärvt från generationer av mammor alltifrån stenåldern eller är mamma med i en hemlig klubb där de kommer överens om att det är tre-sekunders regeln som gäller när man tappar något ätbart på marken?

fredag 24/3

En varm komedi med familjära förvecklingar. Einar Persson är pensionerad postmästare, änkeman och far till 45- årige Göran Persson. Nej, inte den Göran Persson. Denna Göran Persson bor fortfarande hemma hos pappa och det trivs han med.

torsdag 30/3

I dagens Sverige fokuseras det mesta på det egna jaget. Det viktiga är att jag har det bra och får utvecklas som jag vill. Skall man verkligen lyssna på samvetet eller bara köra på?

fredag 31/3

Don Pasquale – Operakomedi av Donizetti. Skrattar bäst som skrattar sist. Don Pasquale är van att få sin vilja fram. För att säkra släktens fortlevnad utser han en fru åt brorsonen Ernesto. Men Ernesto vägrar. Han är redan kär i en annan kvinna, Norina.

tisdag 11/4

I Susanna Helkes nya dokumentärfilm ”Grymma tider” sjunger körer om sådant vårdpersonalen inte ville prata om. Sällan är en dokumentärfilm så här aktuell.

onsdag 12/4

Trollhättans ”store” revyestradör, Långe-Claes, är nu åter tillbaka med sin succéartade ensamföreställning ”Mina Dubbla Roller”.

fredag 28/4

Shine On You är ett 11-manna band som startade i Norge 2016 och som har fått mycket beröm för sina tolkningar av Pink Floyd’s musik.

söndag 30/4

”Mamma Mu bland Kråkor och Tigrar”är en dramatisering av några av berättelserna ur boken Mamma Mu och Kråkan, skriven av Jujja och Tomas Wieslander.

lördag 6/5

Symphony In Rock är en konsert där Symfoniorkestern och De Stora Hitsen står i centrum. Sweden Symphony Orchestra möter de unga musikerna från N3 Symfoniorkester i en spännande och unik föreställning under ledning av Ulf Wadenbrandt.