Film

Drömmen om ett musikhus – En del av Trollhättans musikliv

19 oktober, KL 18:00, Entré: 25 KR
Lect Production, Folkets Hus Kulturhuset samt Trollhättans Stad bjuder in till premiärvisning av ”Drömmen om ett musikhus - En del av Trollhättans musikliv”.

En helkväll med film, musik och mingel, där det lokala musiklivet står i fokus.

Kvällen bjuder på exklusiv visning av Christoffer Tönnängs dokumentärfilm som kretsar kring hur Trollhättans musikliv växt fram från 70-talet fram till idag. Under ett arbetspass i augusti 2014 väcktes en idé hos Christoffer, kring om det fanns ett samband genom historien med Trollhättans musikliv. Han tänkte att en stad inte bara höftar fram ett allkulturhus på 5000 kvm från ingenstans.

Efter att ha varit i kontakt med över 60 personer, genomfört åtskilliga intervjuer och fått ta del av de här fantastiska historierna från de senaste 50-åren blev det en viktig kärna i projektet.

Ambitionen att genomföra ett sådant här gediget projekt, mer eller mindre, ensam utan någon budget har varit slitsamt. Men den här filmen blev till ett hjärteprojekt för att hylla musiklivet och har varit värt all den tid som det tagit för att få ihop det, säger Christoffer.

Det här är en dokumentärfilm som tar upp delar av Trollhättans musikliv som jag vill att andra ska få ta del av och ta vara på. Det är en betydande del av vårt kulturliv som känns viktig att bevara för framtiden.

Kvällen inleds med mingel tillsammans med DJ Bjarne i Apollon från kl.18.00. Därefter blir det premiärvisning i Hebeteatern ca. kl.19.30.

Efter filmvisningen fortsätter kvällen i Apollon där DJ Bjarne låter nostalgin flöda över oss innan kvällens liveband Miss Willis Flowerchild tar vid på scenen.

Tider
Garderob/Bistro/Mingel: 18:00
Filmstart: 19:30
Sluttid: 23:00 (cirka)

Biljettinformation
Fri entré (avgift på 25 kr/biljett tillkommer). Max två biljetter/pers.

Hörslinga
För dig som behöver hörslinga rekommenderar vi platser på parkett. Hörslinga fungerar mindre bra på balkong.

Garderob
Fri garderob.

Åldersgräns
18 år.

Tillgänglighetsanpassade platser
Dessa platser beställs via Folkets Hus Kulturhusets biljettkassa på tel. 0520-422500.