Konsert

Eagle-Eye Cherry

16 mars, KL 20:00, Entré: 435 KR
Så mycket bättre aktuelle Eagle-Eye Cherry på stor Sverigeturné i vår. Eagle-Eye Cherry gör succé i årets säsong av Så mycket bättre. Klart är nu att han också ger sig ut på en stor turné med premiär i Falun den 23 februari.

Foto: Pontus Hammarström

-Jag ser fram emot min första Sverige turné på länge. Under åren har jag spelat väldigt mycket ute i världen men att komma hem och turnera på hemmaplan blir extra speciellt,
säger Eagle-Eye Cherry.

Två avsnitt räcker för att konstatera att Eagle- Eye Cherrys medverkan i Så Mycket Bättre är en hit. Hans tolkningar, bland annat vackra ”Believe” av Mapei, går rakt in i hjärtat på tv-tittarna. Nu är det klart att Eagle-Eye också åker ut på en stor Sverige turné med start i februari. Det är på vägarna han trivs bäst. Redan som 2 åring började Eagle-Eye stå på scen och turnera med sin pappa, jazzlegendaren Don Cherry. Att sätta sig i turnébussen och åka runt är för mig som att komma hem, säger han.

1997 slog Eagle-Eye Cherry slog igenom med dunder och brak med sin allra första singel ”Save Tonight” som blev en världshit. 1998 var låten den mest spelade i amerikansk radio
och med drygt en halv miljard Spotify streams är den en av de största svenska låtarna
någonsin. Fler skivor och omfattande turnéer följde innan Eagle-Eye valde att ta en paus från stress och rampljus. Efter ett besök i Nashville kom inspirationen tillbaka och 2018 gav han ut albumet ”Streets of you”. I januari i år kom senaste albumet ”Back on track”.

Eagle-Eye Cherry har tidigare tillfrågats om att medverka i Så mycket bättre men det var först i år som alla planeter stod rätt och han tackade ja. Totalt är han med i fyra avsnitt, så vi har att se fram emot fler innerliga låttolkningar.

Arrangör
Folkets Hus Kulturhuset

Längd
Cirka 3 timmar.

Tider
19:00 Insläpp
20:00 Support
21:00 Eagle-Eye Cherry
23:00 Sluttid (cirka)

Åldersgräns
18 år

Entré
Olof Palmes Gata

​Tillgänglighetsanpassade platser
Om behov finns att sitta på en tillgänglighetsanpassad plats kan ni efter köp maila till info@trollhattan.fh.se eller boka biljetter via vår biljettkassa.

Garderob
På detta evenemang tillkommer en obligatorisk garderobsavgift.

Rabatter
Till detta evenemang säljs rabatterade biljetter. De kan endast köpas i vår biljettkassa och gäller för dig som är:

  • Medlem i personalföreningen Rabatten Trollhättans Stad 335 kr.
  • Medlem i Landstingets personalklubb Nordvästra Götaland 385 kr.