Konsert

I solnedgången – En kväll med Mando Diao på Svenska

11 februari, KL 20:30, Entré: 415 KR
Mando Diao släppte precis innan sommaren det hyllade albumet ”I solnedgången”, det första på svenska sedan 2012 då de tog landet med storm genom klassikern ”Infruset”, som inte bara vann en Grammis utan också låg etta på albumlistan, sålde dubbel platina och har över 70 miljoner streams på Spotify.

”Infruset” som byggde på Frödings älskade poesi, slog också alla rekord på Svensktoppen där det låg etta med ”Strövtåg i hembygden” i inte mindre än 86 veckor (alltså i nästan två år).

Med nya albumet gick de rakt in i toppen på albumlistan och stannat topp 40 över hela sommaren. De har återigen hyllats unisont av svensk press och även gjort all TV möjlig sedan singel-släppet ”Själens skrubbsår” i våras.

De har gjort Luuk & Hallberg, SVT Sverige, Nyhetsmorgon, SVT Morgonsoffan, Nationaldagsfirandet, Allsång på Skansen, Lotta på Liseberg och även Rockbjörnen och Barncancer-galan.

Vaccinationsbevis/Covidbevis
Vid det här evenemanget krävs det att du uppvisar ett giltigt vaccinationsbevis/covidbevis ihop med en giltig legitimation.

Tänk på att ha ovanstående framme vid insläpp så går hanteringen snabbare. Kom i god tid.

Urval av recensioner kring albumet:

ZERO 9/10
”Fansen lär inte bli besvikna, jag som tidigare inte har sett mig som ett fan har blivit omvänd, och framtidens solnedgångar tycks fortsätta lysa starka och innerliga över Mando Diao.”

AFTONBLADET 4/5
”Mando Diao har gjort det igen”

GAFFA 5/6
”Med det nya albumet möter de förväntningarna med bravur. Mando Diao fortsätter att imponera och visa på sin bredd. I solnedgången har själ, rakt igenom”.

DI WEEKEND 4
”Magnifikt. Att det fungerar så bra har helt att göra med Björn Dixgårds sång. En sällsynt kraftfull röst som blir ännu mer unik på svenska. Hans stämband är som ohyvlad furu”.

DT 4/5
”Det är starkt, rentav mästerligt, med fin-mejslade texter och oemotståndliga melodier. Att satsa på jazz- och folkvise-pop år 2020 är knappast kommersiellt, utan vittnar om integritet.”

GÖTEBORGSPOSTEN 4/5
”Det är vackert, romantiskt och vemodigt. Jag tycker om att Mando Diao i det här sammanhanget lägger undan så mycket av rockbands-attityden och istället sätter skörheten och ödmjukheten i främsta rummet”.

BORÅS TIDNING 4/5
“”Mando Diao har lyckats skapa en ny visskatt som både känns passande i nuet, men som låter som musik som skulle kunna ha sjungits på skolavslutningar i decennier.”

TT 3/5
”Förra gången gav deras tolkningar på Gustaf Frödings dikter dem en Grammis-statyett, nu har de breddat underlaget till att även innefatta Karin Boye, Nils Ferlin och Björn Dixgårds föräldrar.
Och vilken succé att ta in de sistnämnda. De ligger inte bara bakom Björn Dixgårds existens, utan även fullträffen Själens skrubbsår…”

KULTURNYTT P1
”Ett ljuvligt hantverk som Mando Diao förenar i oförglömliga melodier.”

POPMANI
”Det är något alldeles speciellt med att höra Björn Dixgård sjunga på svenska. Få moderna röster gör sig så bra i visor på svenska som Dixgårds unika röst som återigen får visa sin fulla potential på nya skivan. Mando Diao återvänder helt enkelt till ett vinnande koncept, utan att för den delen upprepa sig. Som nedbäddad i mjuk mossa, omringad av naturens dofter och ljud framkallar musiken ett lugn, en harmoni, som tillåter lyssnaren att omfamna en efterlängtad sommar efter en lång och märklig vår.”

HYMN
”Skivan berör människans problem, skavanker och tillkortakommanden. Den är solidarisk och allt annat än tillrättalagd. Det är proggigt, dynamiskt och okonstlat vilket lyfter spåren ”Långsamt” och ”Sorgen” till att bli absoluta fullträffar. Mando Diao har släppt en av bandets mest stabila skivor. Hög lägstanivå med få toppar. Hellre det än motsatsen.”

NÖJESGUIDEN
”Det finns något hjärtligt och värmande över I solnedgången. Under en stund får en uppfatta Mando Diao som ett tryggt band, som inte letar efter bråk eller udda kickar. Jag hoppas Björn Dixgård fortsätter sjunga visor ända tills han blir en gammal gubbe.”

VÄRMLANDS FOLKBLAD 4/5
”Allt annat än en upprepning. Det är snor-snyggt producerat, i kombination med en rätt murrig och smutsig inställning till själva utförandet.”