Föredrag

Kvinnojouren Duvan 40 år, med Simon Häggström

22 april, KL 14:00, Entré: 100 KR
Välkommen att uppmärksamma Kvinnojouren Duvan 40 år! Vi bjuder in till en viktig och tänkvärd eftermiddag med musik, tilltugg och intressanta talare.

SIMON HÄGGSTRÖM
Flickorna som sprang – om människohandelns bortglömda ansikte.
Simon är författare till böckerna Skuggans Lag, Nattstad, Flickorna som sprang, I skuggan av sektor 5 och Systrarna och Ensamheten. Han arbetar även som polisinspektör specialiserad på prostitution och människohandel för sexuella ändamål vid Norrmalmspolisen i centrala Stockholm. Utifrån sina böcker kommer Simon att tala om den typen av sexhandel som många gånger glöms bort i vårt samhälle. Det handlar om hur unga tjejer och killar, oftast födda och uppvuxna i Sverige och med ett på ytan bra liv dras in i prostitutionens klor, om de män som hänsynslöst utnyttjar dem och om samhällets oförmåga att bekämpa denna problematik. Kom och lyssna på en ögonöppnande föreläsning där Simon ger oss en inblick in i en värld som få människor har någon kunskap om.

SARA DE BLANCHE
De gömdas röster.
Sara arbetar nu som samordnare på Enheten mot våld i nära relationer i Trollhättans stad. Sara kommer under sitt föredrag att belysa våldsutsatthet utifrån olika aspekter, så som hedersrelaterat våld, våld mot äldre och våld ur ett barns perspektiv. Sara kommer genom sina berättelser att ge en röst till några av de människor som annars sällan får chansen att höras – de många kvinnor och barn som tvingas leva gömda i dagens Sverige.

Utöver ovanstående talare kommer vi att tas med på en kort återblick på Kvinnojouren Duvans 40 åriga historia och hur arbetet ser ut idag. Vi kommer även att få lyssna till musik spelad av pianister från N3. I pausen bjuds det på wraps och dryck, mingel, lotterier m.m.

En viktig och tänkvärd eftermiddag utlovas, detta vill ni inte missa!

Arrangör
Kvinnojouren Duvan

Längd
Cirka 3 timmar & 15 minuter.

Tider
Garderob/insläpp: 13:30
Showtime: 14:00
Paus 15:00-15:45 (cirka)
Sluttid 17:15 (cirka)

Åldersgräns
15 år

Tillgänglighetsanpassade platser
Dessa platser beställs via Folkets Hus Kulturhusets biljettkassa på tel. 0520-422500.

Mat, dryck & info
I priset ingår wrap + dryck & garderob.