Konsert

Lisa Ekdahl ”VEM VET Vintage tour”

3 april, KL 20:00, Entré: 535 KR
Det är svårt att överskatta det enorma inflytande som Lisa Ekdahls numera ikoniska debutalbum från 1994 har haft. Över en natt förvandlades Lisa från obskyr jazzsångerska till en av landets allra största och mest respekterade artister och det är faktiskt inte särskilt svårt att förstå varför.

Få debutanter är nämligen välsignade med en sådan glasklar vision som Lisa Ekdahl. Med sin unika hybrid av svensk vistradition och jazz dansade hon inte bara upp till toppen av listorna utan också rakt in i hjärtat på miljontals svenskar. Att få det svåra att verka enkelt är en alldeles särskild konstform och få har balanserat på den linan med samma grace, lätthet och självklarhet som Lisa.

Nu har det gått 30 år sedan den självbetitlade debuten släpptes. 30 år under vilka Lisa Ekdahl inte bara släppt ytterligare nio fantastiska album utan också blivit internationell stjärna. Men trots att Lisa är en artist som förblir i framåtrörelse så är detta ett jubileum som både bör och ska firas. Under våren 2024 kommer därför den oefterhärmlige Lisa Ekdahl att genomföra en stor Sverigeturné där tonvikten kommer att ligga på den skiva som inte bara förändrade hennes liv utan också svensk musikhistoria.

”Musik bidrar till att jag är för evigt förälskad i världen. Musik ger mig tur och bättre sex. Tack för 30 år av kärlek. Musiken räddade mitt liv. Jag kan inte direkt något annat men universums dörrar står ständigt på glänt för mig så fort jag bara nynnar en liten melodi som jag hör i mitt huvud. Det är värt att fira tycker jag. Helst av allt fira med er. Såklart. För att ni lyssnar och för att ni tagit emot mig. Ni är livets bästa present så kom på jubileums konsert, VEM VET Vintage Tour. Det blir kul!”
-Lisa Ekdahl

Arrangör
Folkets Hus Kulturhuset

Längd
Cirka 2 timmar.

Tider
Garderob/insläpp: 18:30
Showtime: 20:00
Ingen paus
Sluttid: Ca. 22:00

Åldersgräns
13 år i målsmans sällskap (legitimation kan krävas).

Tillgänglighetsanpassade platser
Dessa platser beställs via Folkets Hus Kulturhusets reception på tel. 0520-422500.

Rabatter
Till detta evenemang säljs rabatterade biljetter. De kan endast köpas i vår reception och gäller för dig som är:

  • Medlem i personalföreningen Rabatten Trollhättans Stad: 435 kr (Kan även köpas via länk på Personalföreningens Rabattens hemsida)
  • Medlem i Landstingets personalklubb Nordvästra Götaland: 485 kr
  • Medlem i Personalklubben Högskolan Väst: 485 kr