Musikal

Live på bio – Finsk musikal – Imorgon åker jag

29 oktober, KL 17:00, Entré: 170 KR
Huomenna minä lähden - Imorgon åker jag. Nyskriven musikal om en ung finländska i det glada 20-talets Amerika.

I samarbete med Kuopio Stadsteater och Riksteatern presenterar Folkets Hus och Parker “Imorgon åker jag – Huomenna minä lähden”. Live på bio, direkt från Kupio Stadsteater, den 29 oktober!

I likhet med tusentals andra på 1920-talet tar unga Hilda, från Finlands inland, båten över till Amerika för att söka lyckan. Den lilla finska kolonin är beredd på uppoffringar och på att ställa upp för varandra, men vissa sätter också krokben för varandra och handlar i eget intresse. Hilda är en av dem som uppskattar att arbeta hårt, något som snabbt ger resultat, men också väcker avundsjuka hos omgivningen. Vi får följa Hildas liv i sprudlande glädje och genom hjärtskärande vacker kärlek. Men är äkta amerikansk lycka för mycket begärt för någon som Hilda? Förändras människan när miljön förändras – är det så att inte ens Hilda är samma person längre sedan hon steg i land med sitt lätta bagage, där på kajen i Amerika?

För manus och regi står den välkända regissören och skådespelaren Kari Heiskanen, som har skrivit denna stormusikal speciellt för Kuopio Stadsteater. Musiken är skriven av Mika Paasivaara och i huvudrollerna ser vi folkkära Reeta-Leena Vestman och Mikko Rantaniva. Följ med på en resa som blir svängig, rolig, romantisk och spännande. Allt som behövs för en oförglömlig teaterkväll på bio!

Alla gäster bjuds på fika innan föreställningen

Arrangör
Finskt förvaltningsområde Trollhättan Stad i samarbete med, Finska Föreningen och Folkets Hus Kulturhuset.

Längd
Cirka 2.5 timmar

Tider
16:00 Insläpp/Bistro
17:00 Showtime
Ej paus
19:30 Cirka sluttid

Åldersgräns
Ingen åldersgräns

Tillgänglighetsanpassade platser
Dessa platser beställs via Folkets Hus Kulturhusets reception på tel. 0520-422500.

Balkongnyheter
Under sommaren 2022 renoverade vi våra balkonger i Hebeteatern.
Nu har de bättre sikt, skönare stolar och skapar en överlag behagligare upplevelse.

Intervju Reeta Vestman. (På Finska)