Festival

Trollhättan Jazz & Blues Special Edition

22 oktober, KL 20:00, Entré: 370 KR
Årets Trollhättan Jazz & Blues kommer i år få en lite annorlunda skepnad. Då det rådande läget gjorde det omöjligt att genomföra festivalen med kort varsel kommer vi i år därför erbjuda två fantastiska kvällar med fokus på jazz och blues i en lite mindre tappning.
Trollhättan Jazz & Blues Special Edition Trollhättan Jazz & Blues Special Edition
Caroline Af Ugglas och Thorbjørn Risager & The Black Tornado Caroline Af Ugglas och Thorbjørn Risager & The Black Tornado
Ellen Andersson och Bokanté Ellen Andersson och Bokanté

Fredag 22 okt uppträder Danmarks stolthet Thorbjörn Risager samt den älskade Caroline Af Ugglas.

Lördag 23 oktober uppträder Sveriges kanske just nu klarast lysande stjärna Ellen Andersson samt det kultförklarade världsbandet Bokanté.


PROGRAM FREDAG 22 OKTOBER

CAROLINE AF UGGLAS
Caroline är en av Sveriges mest älskade och folkliga rebeller. En konsert med detta egensinniga yrväder är en fröjd för alla sinnen. Musik blandas med humor och värme och kan sluta i allt från allsång till tappade klänningar. (Jodå, det har hänt.)

Den 23 oktober 2020 släppte Caroline Af Ugglas sitt tionde album, “Antingen eller”. Musikern, artisten, körledaren och konstnären Caroline af Ugglas är en artist som allt berör.


THORBJØRN RISAGER & THE BLACK TORNADO
Danmarks främsta musikexport idag och av många ansett som Europas bästa bluesband. Detta 7-mannaband spelar den kraftfullaste blues med inslag av soul, rock och jazz. Kraften i musiken understryks av de tre blåsarna.

Bandledaren och sångaren Thorbjørn Risager – karismatisk som få – fyller på med en röst het och intensiv som en svetslåga. Ni som missat bandet – gör inte om misstaget! Ni som upplevt bandet – välkomna tillbaka till festen!


PROGRAM LÖRDAG 23 OKTOBER

ELLEN ANDERSSON
Ellen Andersson har beskrivits som två röster i en – den unga, nyfikna och den äldre, erfarna – en människa med en sällsynt konstnärlig tyngd. Med en särpräglad röst och ett omisskännligt uttryck har hon sedan debuten 2016 med I’ll Be Seeing You hyllats av både recensenter och publik såväl i Sverige som utomlands, och fort etablerat sig som en av de mest framstående rösterna på den svenska jazzscenen. I november 2020 släppte hon sitt efterlängtade andra album – You Should Have Told Me.

“Sällan har väl en sångerska varit så efterlängtad. Äntligen!”, skrev Johan Norberg och debutalbumet prisa-des med både Gyllene Skivan av tidningen Orkesterjournalen och Jazzkatten som “Årets nykomling” av Sveriges Radio P2. Sedan debuten har hon setts och hörts på scener över hela landet, bland annat med Sveriges Radios Symfoniorkester, Malmö Symfoniorkester och Norrbotten Big Band – men på det nya albumet går hon tillbaka till kärnan: jazzkvartett, ett akustiskt sound – nutida, fängslande och personligt.


BOKANTÉ
Grammynominerade Bokanté är en flerspråkig, mångkulturell och multigenerationell ensemble vars uttryck når och relaterar till lyssnare runt om i världen. Begreppet Bokanté betyder ”utbyte” på Guadeloupean Creole, språket som talas på sångaren Malika Tiroliens barndomsö.

Namnet är även passande för en grupp med musiker från 5 länder, 4 kontinenter och vars kulturella och musikaliska identitet konvergerar i musiken de skapar. Uttrycket bär spår av blues, element från rötterna i Afrika och arabvärlden, genom hela diasporan och infogas i ett modernt sammanhang.

Bokanté är inom världsmusiken en supergrupp, bestående av Grammybelönade medlemmar med framstående meriter; samarbeten inkluderar Paul Simon, Sting och Yo-Yo Ma.

Varje musikers personlighet lyser igenom i sånger som lyfter fram utmaningarna i vår tids komplexa, sociopolitiska miljö. Lira kallade den senaste konserten 2019 för ”en rytmfest utan dess like”.


Tider
Fredag
18:00: Dörrarna öppnas. Insläpp för mat -och bargäster
18:00-19:00: Maten serveras
20:00: Konserten börjar
23:30: Tack för ikväll och välkomna åter!

Lördag
18:00: Dörrarna öppnas. Insläpp för mat -och bargäster
18:00-19:00: Maten serveras
19:30: Konserten börjar
23:30: Tack för ikväll och välkomna åter!


Information om evenemanget
Vi följer myndigheternas rekommendationer och jobbar med säkra evenemang.

Matservering
För er som vill äta, prova vår nya utökade meny.
Vi ser gärna att ni förbokar maten vid biljettköpet då samtliga matgäster bordsplaceras. Sällskap om under fyra personer kan komma att placeras vid samma bord som andra sällskap.

Att tänka på vid biljettbokningen
Om ni är ett sällskap, förköp gärna alla biljetter och mat vid samma köptillfälle.

Kvällens Meny
Mustig gulasch med sting 129,-
Caesarsallad med kyckling och bacon 129,-
Västkustsoppa med torsk, räkor, musslor och västerbottenbröd 199,-
Baby back ribbs med Coleslaw, syltad rödlök och bakad potatis 199,-
Pepparstekt ryggbiff med bearnaisesås, lök och bönsallad samt bakad potatis 199,-

Vegetarisk meny
Halloumilasagne med krämig béchamelsås och grillad zucchini 149,-
Anammaburgare med syltad rödlök, avokadokräm med vitlök och ugnstekt palsternacka 149,-

Rabatter (priserna är inkl. serviceavgift 20 kr.)
Medlem i Landstingets personalklubb Nordvästra Götaland 320 kr.
Medlem i Personalklubben Högskolan Väst 320 kr.
Medlem i personalföreningen Rabatten Trollhättans Stad 270 kr.