Konsert

Visklubben Lucidor 40-år

12 november, KL 20:00, Entré: 120 KR
I september 1980 startade Visklubben Lucidor för att sedan leva i åtta år. Föreningen bildades för att skapa ett levande akustiskt musikutbud i Trollhättan. Rock och popmusik fanns det redan och Konsertföreningen levde stark för den klassiska musiken. På bottenvåningen i det gamla varmbadhuset på Magasinsgatan 15, som då var Trollhättans Museum, drev kommunen en fritidsgård kallad Centrumgården. Dessa lokaler fick Lucidor låna varannan fredag kväll.

De sista åren höll man till på Stranna som då var allaktivitetshus. 95 konserter av olika slag blev det. Många lokala förmågor dök upp men framför allt minns vi väl storheter som Richard Thompson, Happy Traum och Julie Felix. Bland de svenska artisterna var det kändisar som Andra Bullar, Folk och Rackare, Alf Hambe, Gunde Johansson Björn Afzelius som kom på besök. Återkommande gäster och entusiaster under de tidiga åren var Kjells Kapell och dess medlemmar i olika konstellationer.

Kjells Kapell
Nu är det 40 år sedan de träffades första gången, fem yngre män som skulle utgöra stommen i Kjells Kapell. Kjell Dahlberg, Kjell-Åke Fältström, Kjell Eriksson, Kjell-Ove Berntsson och Leif Kjell.

Platsen var Ekmans café och målet var att sprida den musik som spelades på dansbanor på 1920 till 1940-talet. Efter mötet gick de över till en herrekiperingsaffär och köpte sig varsin slips.

På olika loppmarknader fann de kostymer som fick bli scenkläder. Under åren som följde spelade de på alla tänkbara platser i Västra Sverige och gav ut en vinyl-EP ”Epe”.

Men första spelningen var på visklubben Lucidor 1980. Återföreningen kommer att visa på att inget har hänt under de år som passerat samtidigt som allt har hänt. Som gäst har de med sin gamle vän Kjell-Åke Risenfors.

El-Jor & Be-Be
De har följts åt sedan ungdomsåren på 70-talet i Trollhättans musikliv, Leif Jordansson och Bebe Risenfors. Från olika konstellationer som Patéorkestern, Gillis Jordan & the Bluesbreakers och senare i Bad Liver & hans Brustna Hjärtan har de gjort en mängd föreställningar tillsammans på scener runtomkring i Sverige och nu får vi möta dem i ett helt nytt duoformat.

Det blir ett möte mellan Leifs låtar och ett improviserat material som kommenterar historierna. Bebe lastar bilen med olika blås och slagverksinstrument (plus något mer) och Leif tar med sig sina gitarrer med olika stämningar och en hög med nya låtar, egna och översättningar av Nick Cave, Townes van Zandt, John Prine m.fl. (ja, säkert någon Tom Waits-låt också).


Information om evenemanget

Vi följer myndigheternas restriktioner och jobbar med säkra evenemang.
Läs mer…

OBS!
Samtliga gäster bordsplaceras och all servering sker vid bordet.
För er som vill äta, prova vår nya utökade meny.
Vi ser gärna att ni förbokar maten vid biljettköpet.

Att tänka på vid biljettbokningen

Om ni är ett sällskap på tre eller fyra personer som vill gå på evenemanget så önskar vi att ni vid biljettköpet meddelar oss att ni vill sitta ihop. (Max 4 personer)
Förköp gärna alla biljetter och mat vid samma köptillfälle.

Meny

  • Mustig gulasch med sting 129,-
  • Caesarsallad med kyckling och bacon 129,-
  • Västkustsoppa med torsk, räkor, musslor och västerbottenbröd 199,-
  • Baby back ribbs med Coleslaw, syltad rödlök och bakad potatis 199,-
  • Pepparstekt ryggbiff med bearnaisesås, lök och bönsallad samt bakad potatis 199,-

Vegetarisk meny

  • Halloumilasagne med krämig béchamelsås och grillad zucchini 149,-
  • Anammaburgare med syltad rödlök, avokadokräm med vitlök och ugnstekt palsternacka 149,-

Vid frågor kontakta gärna receptionen via mail: info@trollhattan.fh.se