torsdag 9/2

Golden Slumbers. Vad kan du förvänta dig? En Beatleskonsert i 2 akter med historier. Det du inte visste om låtarna.

fredag 17/2

Den här kvällen gästas Trollhättans Jazzförening av sångerskan Lina Melander och pianisten Madelene Birgenius som har med sig ett svängigt band bestående av fyra jazzmusiker som tillsammans ska lyfta på locket till Carole Kings fantastiska låtskatt!

lördag 18/2

Lördagen den tredje april 1976 är sista gången som Bosse Jansson sågs i livet. Han var på jobbet som vanligt, sorterade brev och delade ut. På måndagsmorgonen dök han aldrig upp.

lördag 18/2

1988 spelade The Mobile Homes på Stranna i Trollhättan med lokala banden Close to Nature och Dpoint som uppvärmning. Nu är det dags för en repris på denna mytomspunna spelning och vi hoppas alla som minns Stranna & Synthgiggen är redo att kamma upp luggen, dra fram de svarta kängorna och dansa loss till samma tre band igen!

torsdag 9/3

En av Sveriges främsta jazzsångerskor! Isabella Lundgren har släppt tre kritikerrosade album i Sverige och fyra i Japan, belönats med bland annat Orkesterjournalens Gyllene skivan (2015), Sveriges Radios pris jazzkatten (2015). Monica Zetterlund-stipendiet, och grammisnominerats (2016).

lördag 11/3

Bofinken 8.
”Borta bra men hemma bäst” av och med Robert Samuelsson. Denna enkla sång, snack å sitt ner kretsar kring grubblerier om huruvida det är bättre hemma än borta? Vad som är borta? Och om man kan ta hemma med sig bort?

lördag 18/3

Örjan Hultén Orion är tillbaka med nya skivan Shifting Ground. Precis som stjärnbilden Orion är kvartetten Orion full av stjärnor. På den hyllade skivan Minusgrader (2019), skrev alla i bandet musiken, så även på Shifting Ground.

lördag 1/4

Den som glad är… är skådespelerskan ANNA BROMEE´s kärleksfulla, humoristiska och musikaliska hyllnings-show till & om Siw Malmkvist & Barbro”Lill-Babs” Svensson!

torsdag 13/4

Emil Ernebro (gitarr) och Filip Jers (munspel) är två unika musikanter på den svenska musikscenen. Duon bildades 2017 men hade i flera år fått höra på olika håll – ni borde spela tillsammans! Ernebro och Jers tänjer på gränserna för vad deras instrument kan göra och låta som. Akustisk gitarr och munspel har ett jordnära ljud som många kan relatera till.

torsdag 20/4

Lars Anders Mikael Demian Bengtsson är en svensk artist med drag av både klezmer, folkrock, blues och experimentell rock.

torsdag 27/4

Sons of funk. Funkspiration – with touches of rock and soul. Premiärkväll för O’Funk. Nytt band. Etablerade musiker. En funkinspirerad musikleverans med kryddor av rock och soul.

lördag 29/4

Den danska sångerskan Sinne Eeg turnerar idag med världen som arbetsfält och har fått otaliga internationella recensioner och prestigefyllda utmärkelser.

onsdag 10/5

Bandet Bluesinferno med frontmännen Kalle Moraeus och Pelle Holmberg startades 2019 då de två gitarristerna träffades under turnén Thank you for the music.

lördag 13/5

Mr. Blues är en hårdsvängande, bluesmättad kvartett, vars medlemmar ha många års erfarenhet av konsertverksamhet både nationellt och internationellt. Mr Blues frontfigur altsaxofonisten Håkan Lewin har under flera årtionden turnerat från Kalifornien i väster till Sibirien i öster.